Кирило Прошко

Я закінчив бакалаврат в УЄТС й почав відразу застосовувати отримані знання, викладаючи в біблійній школі церкви – це показало мені практичність пройденого матеріалу та його необхідність для церкви. Тому я був дуже радий, коли через півроку семінарія запросила мене стати асистентом на програмі «Місія в сучасному місті», тобто я допомагав у відкритті програми й сам був першим студентом, тож добре знаю програму з різних сторін.

 

Озираючись назад, розумію, наскільки сильну роль різні частини програми відіграли у моєму формуванні як служителя та серйозно вплинули на мене: приклад служіння викладачів та їхня посвята служінню в своїх містах, їхня любов до міст як простору, де працює Бог; матеріали, які необхідно було обробляти й писати на їхній основі роботи, – потім вони стали для мене важливою опорою в служінні, проповіді та викладанні. І, звичайно, на мене вплинули служителі-студенти, які вчилися в той самий час, що й я, та наші постійні дискусії, обмін досвідом і партнерство. Це все дуже подобалося й надихало.


Зараз, отримавши під час навчання в УЄТС певні знання й навички, я несу служіння в семінарії студентам, викладаючи лекції, які є частинами різних предметів і які в багатьох випадках спираються на матеріали різних праць з магістратури;  допомагаю цим студентам в практичному служінні, що його вони здебільшого проходять у містах. Також служу в міжнародній місії в відділі з відкриття нових церков і є пастором молодої церкви в Києві, яка намагається служити своєму місту різними способами й через найрізноманітніші служіння. Тому через це різнобічне служіння в мене є можливість використовувати всі знання та навички, які я здобув, навчаючись на магістратурі «Місія в сучасному місті».

 

 

 

Підпишіться на новини