Олександр Ухнарь

Бажання навчатися в семінарії було зумовлено кількома факторами: по-перше, я хотів мати більше знань, щоб стати ефективнішим служителем; по-друге, служачи в церкві протягом років зрозумів, що неможливо якісно віддавати, якщо водночас не поповнюєш своїх знань; по-третє, мені почали ставити питання, на які не міг відповісти, тому що й сам не зовсім розумів їх.

 

З-поміж того, що вплинуло на мене під час навчання, особливо хочу відмітити спілкування з викладачами, але не тільки лекції, але й те, що поза лекційними годинами з ними можна було обговорювати різноманітні теми й міркувати над ними разом.

 

Як не дивно, але найбільше мені подобалися домашні завдання, зокрема, що нас вчили самостійно знаходити відповіді, але щоб ми не просто констатували якісь «правильні» факти, але розуміли, у чому суть проблеми й що ми можемо з цим зробити.

 

Якщо міркувати, як навчання вплинуло на мене, то насамперед на краще змінилися мої проповіді: тепер я даю більш чітку інформацію, а, трактуючи місця з Біблії, спираюся не на мої власні розуміння чи припущення, але на коментарі різних богословів, роблячи різнобічний і ґрунтовний аналіз Слова Божого.  

Підпишіться на новини