День захисника та захисниці України


Головна Блог День захисника та захисниці України

 

Вікіпедія дає вичерпне пояснення подій, які ми відзначаємо 14 жовтня. Чотири свята, які там згадуються, об’єднуються в одну ідею – День захисника України. Та от чого Вікіпедія нам не пояснить це – чому і як його треба святкувати.

 

Чому ми святкуємо?

 

Біблія показує нам, що будь-які свята мають важливе значення, бо важливі певні люди та події, а також ті уроки, які ми через них вивчаємо, будуючи певний світогляд, пріоритети, модель мислення та поведінку.
Хтось з великих сказав, що незалежність країни не проголошується, але виборюється. Зараз все частіше можна почути питання: а за що вони там воюють? Що саме боронять наші захисники?

Не всі наші захисники є глибоко патріотичними особистостями, але більшість переконані, що треба захищати певні погляди: шляхи розвитку країни, соціальні програми, вірування, права та свободи. Отже, День захисника України – це визнання та шанування людей, які захищають нас та наші погляди, а також це підтримка сімей тих, хто віддав життя в цій боротьбі.

 

Як святкувати?

 

Єдине, що важливо – щиро! А це означає: без пафосу, штучних елементів, надмірних емоцій, а також без перетворення свята у «чоловічий» день у радянському стилі.

Пам’ятаймо про це не тільки 14-го жовтня, але періодично давайте знаходити шляхи підтримки та шанування захисників.

 

Наприклад:

 

  • Брати участь у різноманітних флешмобах та акціях шанування, а також їх організовувати;
  • Знайти у районному військкоматі контакти та опікуватись родиною ветерана або загиблого бійця;
  • Відвідувати шпиталі або зали відпочинку для військових на вокзалах;
  • Через знайомих волонтерів та капеланів періодично відправляти листи, смаколики, дитячі малюнки та інше певним військовим;
  • Молитись за окремих військових та їх рідних, а також за перемогу добра над злом у вашій місцевості, місті, області, країні.

Народна мудрість каже: хто хоче щось зробити, той знайде 100 шляхів, хто не хоче – знайде 100 виправдань.

Святкуйте та шануйте, поширюйте радість та підтримку. І не забувайте, що серед захисників України є багато жінок! Хай Господь допоможе всім нам «не бути переможеними злом, але перемагати зло добром» для Божої слави!

 

Автор: Олександра Андріяшина, капелан, волонтер, місіонер в м. Авдіївка, психолог.

Підпишіться на новини