Де Бог?


 

Елі Візель у книзі «Ніч» описує пекло концтабору, через яке він пройшов. Одного дня нацисти показово стратили трьох євреїв на очах інших в’язнів. Двоє померли одразу, а третій був молодим хлопцем і занадто легким і тому певний час мучився в агонії на віселиці.

 

Хтось позаду Візеля сказав: Де ж Бог? «І голос в мені відповів: Де Бог? Він саме тут, Його повісили на віселиці» – пише Візель.

 

Коли я бачу тіла закатованих мирних жителів Бучі, міста де я проживаю останні 8 років, я бачу не тільки вбивство людей, я бачу боговбивство. До такого боговбивства можуть вдатися лише знебожені особи – особи, у яких немає нічого ані людського, ані Божого. Лише той хто вбив Бога у собі може вбивати мирних людей у такий звірячий спосіб.

 

Бог завжди на стороні пригніченого і невинно вбитого. Бог з нами був, є і буде. Він загоїть наші рани, витре наші сльози і допоможе відбудувати нашу Україну. Так, ми не повернемо наших близьких, наших героїв, але ми завжди будемо пам‘ятати імена і заради їх пам‘яті зробимо все можливе, щоб відбудувати нашу Україну.

Д-р Іван Русин, ректор УЄТС

Аполітичність, що вбиває

  Сьогодні багато українці очікують опозиційної реакції від російських християнських лідерів,...

Детальніше

Євангеліє проти “русского мира”

  Уже ні для кого не таємниця, що за агресією Російської Федерації та путінським правлінням...

Детальніше

Війна та людина

  «Цілитель серця Ти… Утіхи джерело… Душі знеможеній цілющий Ти бальзам, Введи мене в потік...

Детальніше

Підпишіться на новини