Служіння спільноти УЄТС під час війни


Головна Про УЄТС Служіння спільноти УЄТС під час війни

 

Війна триває вже місяць. Вже місяць український народ мужньо протистоїть нападнику. Ми платимо величезну ціну за нашу свободу, за вибір брати на себе відповідальність за розвиток нашої країни. Війна збільшує контрасти вибору.

 

Вже місяць ми бачимо багато найтемнішого зла, воєнних злочинів, смертей цивільних і навіть дітей, мародерства та спроб нажитись на чужому горі. Але водночас ми бачимо прояви радикальної жертовності, готовності захищати свою країну навіть ціною власного життя, сміливість простих беззбройних людей протистояти окупації своїх міст, працьовитість волонтерів і згуртованість багатьох людей, щоб служити один одному.

 

Розповімо трохи новин про життя семінарії та те, як ми намагаємось бути корисними та служити для спільної перемоги. Зараз весь колектив семінарії та студенти знаходяться в різних місцях. Проте ми зберігаємо єдність та працюємо у таких напрямках.

 

1. Допомога у Києві. Частина колективу, яка вирішила залишитись у Києві служать людям, які знаходяться навколо них. Це гуманітарна допомога для цивільного населення та капеланське служіння серед військових.

 

2. Допомога у пунктах евакуації. Працівники та студенти, які переїхали до західних областей України, живуть у різних церквах, домах членів церков та благодійних центрах, які їх гостинно прийняли. Всі хто, евакуювались, приєднались до служіння в помісних церквах та волонтерських пунктах: хтось проповідує і служить в церкві, допомагає з їжею та розселенням людей, хтось організовує заняття для дітей, а хтось надає психологічну та духовну допомогу.

 

3. Комунікація для співпраці. Ми намагаємось помічати ті церкви, які служать людям навколо і пробуємо підсилити їх служіння. В деяких випадках перекидаємо їм частину гуманітарного вантажу, який отримуємо, а в деяких випадках, передаємо їх контакти іншим партнерам, які можуть підтримати їх фінансово. Також наші викладачі періодично дають інтерв’ю для різних міжнародних видань, авторських подкастів та беруть участь у різних інформаційних заходах, щоб привертати увагу міжнародної спільноти до війни в Україні, а також пояснювати її причини та важливість перемоги.

 

4. Освітня діяльність. Ми перш за все – богословський навчальний заклад. Зараз ми не можемо звершувати освітній процес у повному обсязі. Але цього тижня відновилось навчання для студентів денної форми. Воно відбувається онлайн і полегшеним розкладом, щоб бодай половину часу і сил лишати на волонтерство. Також готуємось до заочної сесії магістратури у подібному форматі. І ще один важливий аспект – це неформальна освіта або просвітництво. Війна підняла дуже багато світоглядних питань, важлива частина боротьби у цій війні відбувається в інформаційному просторі. Саме тому ми робимо серію статей і публікацій у наших соцмережах. Повну збірку цих статей можна побачити на нашому сайті.

 

Надзвичайно вдячні усім вам, за ваші молитви й дієву допомогу. Просимо продовжувати молитись разом з нами за перемогу. Якщо ви надаєте допомогу людям і думаєте, що ми можемо вам чимось допомогти, пишіть свої прохання.

Асоціація бібліотек

    Перший крок до створення Асоціації бібліотек богословських закладів України Уявіть,...

Детальніше

Аполітичність, що вбиває

  Сьогодні багато українці очікують опозиційної реакції від російських християнських лідерів,...

Детальніше

День захисника та захисниці України

  Вікіпедія дає вичерпне пояснення подій, які ми відзначаємо 14 жовтня. Чотири свята, які там...

Детальніше

Підпишіться на новини