Служіння в Польщі


Головна Про УЄТС Служіння в Польщі

 

Коли розпочалась війна, якийсь час я ще перебувала на кампусі в УЄТС: ми ховалися разом з іншими співробітниками і студентами в підвалах під час обстрілів. Як тільки з’явилася нагода, всіх евакуювали до західних регіонів України, а вже звідти я переїхала в Польщу до своєї подруги. Відразу ж потрапила до церкви «Нове Життя» в невеличкому місті Полковіце.

 

Там я познайомилась з пастором та лідерами служінь. Через них дізналась, що зараз у церкві є багато українців, вимушених переселенців, здебільшого невіруючих, і вони потребують допомоги. Якийсь час я була зайнята пошуком житла й тимчасово жила в сім’ї польських служителів Марчина та Дороти. Хоч вперше почула польську мову, але завдяки спілкуванню з цією родиною зрозуміла, що наші мови дуже схожі. Вони вчили зі мною українську, а я опановувала польську. Через кілька тижнів я почала добре розуміти нову мову, і це стало в нагоді для тієї роботи, яку зараз тут роблю.

 

p2 кви'мопия 2

 

Що можу сказати: вже давно не відчувала себе такою потрібною. Зараз я отримую інформацію про людей, яким необхідна допомога, зустрічаюсь з ними, дізнаюся про їхні нагальні потреби, а потім ми опрацьовуємо ці потреби з представниками церкви, закуповуємо все необхідне, розподіляємо. Ще допомагаємо з оформленням документів.

 

p2 коломпия 2

 

Згодом з’ясувалось, що тепер в церкві стало набагато дітей – це діти з тих українських родин, які знайшли прихисток у цій польській громаді. Разом з місцевою дівчинкою ми почали проводити для них заняття в форматі недільної школи. Тут знадобились мої навички роботи з дітьми й рукоділля та знання нової мови.

 

p2 к'мИ~опия 2

 

p2 к'мвимопия 2

 

Дякую Богу за кожного, кого я зустріла в церкві, за їхні щирі й жертовні серця, які щодня віддають свій час і служать переселенцям усім, чим тільки можуть! Дякую Богу, що можу бути тут корисною для своїх співгромадян, що тут, у таких обставинах, діти можуть, можливо, вперше, почути про Бога, а їхні батьки – побачити Його через дію цієї чудової громади.

 

p2 копормдя 2

 

А я, попри обставини, у яких знаходиться моя країна, щаслива від того, що можу та здатна допомагати моїм новим польським друзям і звершувати своє служіння Богу!

Бути корисними задля Перемоги

  Коли в Україні було розпочато війну, у багатьох виникло питання, а чим я можу бути корисними...

Детальніше

Місія в стінах УЄТС і за її межами

  До семінарської їдальні за гарячою їжею приходить дедалі більше людей… Для нас це чудова...

Детальніше

Життя та служіння семінарії

  Ми неймовірно вдячні кожному, із ким ми можемо поділитися своїми серцями в цей скрутний для...

Детальніше

Підпишіться на новини