Адвент Миру


Головна Богослов'я Адвент Миру

 

Розпочинається другий тиждень адвенту, а отже, запалюватиметься свічка Миру – свічка Вифлеєму. Вона запалюється на пам’ять про мир та місця, де народився Ісус.

 

Що нам найперше спадає на думку, коли ми думаємо про слово «мир»? Беззаперечно, бажання миру в нашому контексті війни лунає дуже часто. Роздуми щодо цього є дуже актуальними. Ми щиро чекаємо миру, тобто відсутності війни. Ми всіма своїми діями, думками та молитвами прагнемо, щоб зупинилось масове кровопролиття, яке прийшло на нашу землю.

Однак нам варто запитати себе, чи обмежується поняття миру тільки відсутністю війни? Вивчаючи Біблію, ми можемо прийти до висновку, що мир – це щось набагато більше, ніж просто відсутність воєнних конфліктів. 

 

 

Цілісність особистості може існувати тільки в присутності Бога, вона не повинна залежати від зовнішніх чинників та обставин.

 

Єврейське слово шалом походить від слова «шалам», що означає «бути цілісним розумом, тілом або станом». До прикладу, у відомому благословенні Аарона з книги Чисел 6:27, коли Господь наказує благословляти його синів словами «Нехай Господь підійме Своє обличчя на тебе і хай дасть тобі мир!», Він не говорить про мир як стан без війни, оскільки ми знаємо, що потім на Ізраїльський народ очікує багато воєн та кровопролиття. Також він не говорить тільки про мир як про стан душі без страху. Яхве стверджує, що благословлятиме Ааронових синів Своєю цілісністю та повнотою. Вони проявлялись у можливості Адама та Єви бути в присутності Божій, у прохолоді дня мати спілкування з Творцем та займатись тим, що доручив їм Бог. Цілісність особистості може існувати тільки в присутності Бога, вона не повинна залежати від зовнішніх чинників та обставин. Також у єврейському розумінні шалом – це коли ви маєте так багато миру, що він виливається через вас та передається всім вашим ближнім.

 

Свічка Миру, свічка Вифлеєму, нагадує нам про те, що на світ явився Принц Миру, Ісус Христос, Який наближує Царство Небесне. Тільки в Ньому ми можемо стати тими, ким задумав нас Творець.

 

 

 

 

 

 

 

Програми за напрямком

 

«І мир Божий, який перевищує всяке розуміння, нехай береже ваші серця і ваші думки в Христі Ісусі» (Фил. 4:7, УТТ).

 

У важкий час війни, прагнучи миру як закінчення війни, не забуваймо розповсюджувати Господню повноту миру вже зараз!

 

 

 

Вероніка Місельова, студентка 3 курсу програми «Прикладне богословʼя».

Ближче до Різдва

            З війною відстані стали іншими: міста та навіть країни,...

Детальніше

Підпишіться на новини