Майстерня соціального служіння.
Проєкти команд другого потоку


Головна Про УЄТС Майстерня соціального служіння.Проєкти команд другого потоку

 

Минулого тижня завершився другий потік програми «Майстерня соціального служіння». Програма розроблена для того, щоб провести групу служителів через процес створення ініціатив, які будуть змінювати життя людей конкретного міста. І сьогодні ми хочемо познайомити вас з командами цього потоку та з їхніми проєктами.

 

 

 

 

 

 

 

Культурно-громадський проєкт «Дім молоді», команда «Церкви Спасителя Христа», місто Коростишів.

 

Останні півтора року в Коростишеві навчання в загальноосвітніх школах відбувалося в дистанційному форматі, через що погіршилася якість освіти та стало значно менше живого спілкування. Щоб дати можливість підліткам проводити своє дозвілля з користю, команда вирішила створити культурно-громадський простір «Дім молоді». Тут будуть організовувати різні масові заходи, квести, тренінги та онлайн-курси, майстер-класи, поетичні вечори, настільні ігри — все, що допоможе підліткам соціалізуватися та знайти власне покликання.

 

Проєкт «Дім милосердя», команда церкви «Виклик», село Ганнівка.

 

Служіння «Дім милосердя» протягом 20 років звершує своє служіння знедоленим, людям з інвалідністю та людям з різними залежностями. Служителі на власному досвіді знають, що звичайні гігієнічні потреби для людей з інвалідністю стають складним випробуванням. Саме тому вони обладнали спеціальну кімнату для важкохворих жінок з інклюзивною кімнатою гігієни. Під час навчання розробили проєкт і планують створити таку ж кімнату для чоловіків.

 

Проєкт «Дерево», церква «Завіт», місто Кременчук.

 

Церква «Завіт» з перших днів повномасштабного вторгнення активно служить внутрішньо переміщеним особам: готують безоплатні обіди, забезпечують людей одягом, речами першої потреби й ліками, надають психологічну допомогу тощо. Служіння «Дерево» щотижня годує від 45 до 60 сімей, а це загалом понад 150 людей, які мають можливість почути євангеліє, отримати молитовну підтримку, познайомитися з новими людьми та відчути тепло наших сердець.

 

 

Молодіжний простір «Любов без умов», церква «Життя у Христі», місто Кременчук.

 

Команда церкви «Життя у Христі» працює з молоддю 13–16 років. Мета проєкту – створити простір, де будуть проводити майстер-класи на різні теми, курс вивчення Біблії та різні інші заходи, які допоможуть підліткам подружитися, розвиватися, спілкуватися й емоційно відновлюватися. 

 

Проєкт «Рука допомоги», команда церкви «Вперед», місто Київ.

 

 

Команда з церкви «Вперед» уже протягом року служить внутрішньо переміщеним особам, які переїхали жити в Київ. Окреме випробування цих людей – процес адаптації в новому місті, тож саме через таку потребу церква створила проєкт «Рука допомоги». Це комплекс подій для сімей ВПО, які допоможуть отримати психологічне та фізичне відновлення, знайти нових друзів і полегшити період адаптації (дитячі табори та різноманітні заходи, зустрічі для батьків, групи психологічної підтримки тощо).

 

Оскільки «Майстерня соціального служіння»  є навчально-грантовою програмою, то наприкінці навчання обирається три команди, які отримають фінансування на розвиток свого проєкту. Цього разу грант отримали команди з міста Коростишів та села Ганнівка.

 

Авторка: Єлизавета Тромса

Війна та місія в місті

  «Злодій тільки на те закрадається, щоб красти й убивати та нищити. Я прийшов, щоб ви мали...

Детальніше

Життя і служіння семінарії в умовах війни

  Завершується вісімнадцятий день війни й третя неділя, коли багато помісних церков в Україні...

Детальніше

Підпишіться на новини