Створення міжнародного євангельського
теологічного альянсу


Головна Про УЄТС Створення міжнародного євангельського теологічного альянсу

 

Для УЄТС важливо бути частиною більшої освітньої спільноти, саме тому ми долучилися до нещодавно сформованого Міжнародного євангельського теологічного альянсу. З 7 по 10 листопада відбулися інавгураційні збори і 45 різних освітніх установ стали частиною нового альянсу.

 

 

Під час зустрічі обрали назву та тимчасову раду, яка складається з 9 учасників включно з ректором УЄТС Іваном Русином. Також погодили місію, бачення та цінності альянсу. Місія нещодавно створеного альянсу полягає в тому, щоб розвивати спільноту євангельських навчальних закладів, насамперед у Східній Європі та Центральній Азії, розвивати спільноти практиків, обмінюватися ресурсами та досвідом, забезпечувати систему якості освіти, просувати дослідження в галузі теології тощо.

 

 

До онлайн-зустрічі приєдналося приблизно 70 представників різних духовних навчальних закладів з України, Молдови, Румунії, Польщі, Литви, Латвії, Грузії, Нідерландів, Австрії, США та інших країн. Під час заходу вони мали можливість пройти програму  підвищення кваліфікації, яку організували наші партнери «Overseas Council-United World Mission» на тему «Сталий розвиток богословської освіти: стратегії забезпечення ресурсами та оновлення семінарій для життєздатності та зростання».

 

 

Також для нас важливий академічний розвиток та якість освіти, тому ми й далі працюємо над тим, щоб здобути державне ліцензування наших навчальних програм. Наразі УЄТС є членом Європейської ради з богословської освіти (ECTE) як структури, що надає освітні послуги у вищій освіті. Акредитацію ECTE мають 4 програми: «Прикладне богословʼя» заочна та денна форми, програми «Трансформуюче лідерство» та «Місія в сучасному місті». Після закінчення вищезазначених програм студенти можуть продовжувати здобувати вищу духовну освіту за кордоном у вищих навчальних духовних закладах, які є членами асоціації ECTE. 

 

 

Підпишіться на новини